Tegnap tőkehal volt az ebédem. Ez egy vastag fehér húsú hal, Anglia környékén előszeretettel halásszák, ill. tenyésztik. Bőr nélküli filét vettem, fagyasztva, benne 4 haltörzs darab. Nekem nem könnyű halat ennem vagy készítenem, ugyanis kifejezetten nem szeretem őket. Nem eszek sem halászlevet, sem harcsapörit, továbbá nem szeretem az olajos halakat, a tonhalat, és semmiféle vízi cuccot, mint pl. kagyló, rák, csiga, tintahal és tsai.
Ilyen felütés után jogos a kérdés: de akkor miért erőltetem ezt a hal témát...a válasz egyszerű: A csirkemell filé unalmas tud lenni, és kalóriaértékben a fehér húsú hal közel áll hozzá, nem beszélve az omega3 savakról, amikben gazdag a hal húsa. Egyszóval egészséges és tápláló ételként alkalmas a megváltozott életmódomban a főétel szerepének betöltésére. Namost ezt jól megaszontam.
Szóval a haltörzseket a fagyasztóból egyenesen egy jénai tálba helyeztem, és beraktam a sütőbe, 160 fokra. Ezt követően megtisztítottam a répát, és a borsóval együtt feltettem egy párolóedényben. A répából többet, mert a borsó alapvetően egy édes, ezáltal kalóriadúsabb zöldség, szóval nem a legszerencsésebb sokat enni belőle, ha az ember fogyni akar. A zöldségek kb. 40 perc alatt meg is párolódtak, viszont a halam azon kívül, hogy fehér színű lvet eresztetett, nem igazán akart ennyi idő alatt megpirulni. Felcsavartam hát a sütőt kétszáz fokra, és még egy jó fél óráig sütöttem, míg meg nem barnult kicsit a teteje. Én az egyik kedvenc szószommal fogyasztottam, ami mustáros bazsalikomos, és a svéd bútor áruház élelmiszerboltjában kapható.
Teljesen alkalmas étel egy főétkezésre, lett légyen az ebéd vagy vacsora. Íme az adatok és a kép:
Ilyen felütés után jogos a kérdés: de akkor miért erőltetem ezt a hal témát...a válasz egyszerű: A csirkemell filé unalmas tud lenni, és kalóriaértékben a fehér húsú hal közel áll hozzá, nem beszélve az omega3 savakról, amikben gazdag a hal húsa. Egyszóval egészséges és tápláló ételként alkalmas a megváltozott életmódomban a főétel szerepének betöltésére. Namost ezt jól megaszontam.
Szóval a haltörzseket a fagyasztóból egyenesen egy jénai tálba helyeztem, és beraktam a sütőbe, 160 fokra. Ezt követően megtisztítottam a répát, és a borsóval együtt feltettem egy párolóedényben. A répából többet, mert a borsó alapvetően egy édes, ezáltal kalóriadúsabb zöldség, szóval nem a legszerencsésebb sokat enni belőle, ha az ember fogyni akar. A zöldségek kb. 40 perc alatt meg is párolódtak, viszont a halam azon kívül, hogy fehér színű lvet eresztetett, nem igazán akart ennyi idő alatt megpirulni. Felcsavartam hát a sütőt kétszáz fokra, és még egy jó fél óráig sütöttem, míg meg nem barnult kicsit a teteje. Én az egyik kedvenc szószommal fogyasztottam, ami mustáros bazsalikomos, és a svéd bútor áruház élelmiszerboltjában kapható.
Teljesen alkalmas étel egy főétkezésre, lett légyen az ebéd vagy vacsora. Íme az adatok és a kép:
tőkehalfilé | 9.6 dk | 96 |
sárgarépa | 31 dkg | 109 |
zöldborsó | 20 dkg | 154 |
szósz | 1 ek. | 25 |
összesen: | 384 |
No comments:
Post a Comment