Wednesday 10 August 2011

Tévutak

Rákerestem a neten a 400 kalória alatti ételekre. Botrány.



Kifejezetten felidegesített a sok hazug, buta írás. Honnan van valakinek bátorsága úgy ajánlani valamit, hogy kilistázza a hozzávalókat, de nem veszi a fáradtságot arra, hogy ki is számolja azt, amit leír. És könyörgöm, miért kell vajat tenni a borsó alá vagy a hal/csirke alá? Vaj vagy egyéb zsiradék nélkül is tökéletesen megpárolódik a borsó, és megsül a hús.

Arról nem beszélve, hogy a legtöbb ember nem mér ki kettő dekát a vajból, hanem alávág egy kis vajat, és kész. És simán lehet a két dekából öt deka, ami már 400 kalória többletet jelenthet önmagában. Holott az egész étel ennyire hivatott. Elképesztő.



A másik nagy tévút a sajt. Imádom a sajtot. Tényleg. De lemondtam róla, mert egyszerűen rengeteg kalória, és cserébe nem telít el. Naná hogy magas a kalóriaértéke, hiszen nagyon zsíros cucc. A Mozzarella a leglájtosabb, de annak is 290 kalória 10 dekája. És mi 10 deka sajt? Némi halványsárga olvadmány a hús/hal/zöldségek tetején? Miért kell elpazarolni az értékes kalóriákat ilyenekre, ha olyan receptet javasolunk, ami egy fogyókúrázónak való....?



Vannak szépek még....uzsonnára zsírszegény csipsz...? WTF? Egyen a nyomorult teljes kiőrlésű kenyérből készült banános szendvicset...és ehhez hasonló baromságok. A teljes kiőrléssel készült termékek sokkal egészségesebbek a finomliszteseknél....de nem kevesebb, hanem több energiát hordoznak. Nem azért egészségesebbek, mert kevésbé hizlalnak, hanem azért, mert gazdagabbak rostokban, vitaminokban. Bárhol, bárki utána nézhet. Semmi köze a fogyáshoz. A banánt már nem is mondom, az egyetlen gyümölcs, ami kifejezetten cukros, és tele van kalóriával.



Szóval emberek! Használjátok az agyatokat, és ne higgyetek senkinek! Számoljatok és gondoljatok utána, mert nem szabad elhinni azt, amit látunk.

No comments: