Wednesday 10 August 2011

Reklám

Ezt az egész fogyásos témát rendkívül gazdagon átszövi a profitháló, amiről már sokszor és sokféleképpen írtam. Hogy engem miért zavar ez az egész....azért, mert ha anyagi érdek húzódik meg egy szándék mögött, akkor az számomra minden olyan tekintetben, ami nem anyagi oldalról közelít, hiteltelenné válik. Értem én, hogy sokan akarnak pénzt csinálni, nyilván mindenki pénzből él....de valamiért most közléskényszert érzek arra, hogy leírjam itt, ezen a blogon, hogy én nem óhajtok ezzel pénzt keresni. Sehogyan sem.



Az interneten bóklászva rengeteg oldalt találtam. Blogokat, site-okat, fórumokat, amik a lefogyásról, a diétáról, a súlytartásról szólnak. Tippek, trükkök, módszerek, megtapasztalt, letesztelt verziók. És elképesztően kevés olyannal találkoztam, ami ne reklámozott volna valamit, direkt vagy indirekt módon. Ez nekem nem annyira jön be, mert nem hiszem el, hogy nem azért ad tanácsot, hogy vásároljak, és hozzam neki a hasznot, hanem azért, mert neki bevált az a módszer, és segíteni akar vele nekem is. És amellett, hogy segít másoknak, amellett még pénzt is keres. Na ja. Az élet megtanított már egy két dologra, és gondolom vagyunk egynéhányan ezzel így. Onnantól kezdve, hogy a leghalványabb anyagi érdekfonalat meglátom valami mögött, a bizalmam oda.



A szándékom nem más, mint egyrészt elmondani a saját tapasztalataimat, érzéseimet, kikiáltani a nagy internet-nyilvánosságba, másrészt segíteni másoknak akik esetleg találhatnak hasznosat abban, amit leírok, abban, amit megéltem és megélek....harmadrészt nem titkolt vágyam, hogy találjak hasonló gondolkodású, hasonlókat átélt embereket, akikkel szívesen megismerkednék, hogy egymást támogatva ugorjunk neki az előttünk álló néhány évtizednek. Mert az teljesen világos a számomra, hogy azzal, hogy ilyen szinten sikerült elhíznom, előírtam a magam számára, hogy soha a büdös életben ne tehessem meg, hogy nem figyelek arra, mit, mennyit, mikor és miért eszem, vagy iszom. Én úgy gondolom,ezt meg is érdemlem, ez a minimum, ha már egyszer voltam akkora marha, amekkora. Viszont ez az igazi életmódváltás, ami valóban életfogytig tart, nem feltétlenül negatív vsalami kell, hogy legyen. Úgy értem, valaminek a vége az valaminek a kezdete is egyben, mint tudjuk. Ha egy ajtó bezárul, több másik is kinyílhat. Szóval bizonyára vannak olyan emberek akikkel közösen meg lehetne élni ezeket a dolgokat.



Mindezen dolgok tükrében én nem szeretnék reklámozni ezen a blogon semmit sem, így nem fogok írni azokról a termékekről, amik pedig kulcsfontosságú szerepet töltenek be az étkezésemben. De természetesen bárki, akit érdekel, és megkeres emailben, annak minden további nélkül leírom, mikről van szó. Ezek jobbára joghurtok, amiket kifejezetten úgy készítenek, hogy alacsony kalóriaértékkel bírjanak, és szemben a temérdek "light" feliratú árukkal nemcsak a zsírtartalmukra vonatkozik a jelző, hanem a bennük lévő cukorra is.



No comments: