Tuesday 31 January 2012

Haladok az úton

Napok óta nem írtam ide semmit sem. Diéta szempontjából ugyan semmi érdemleges nem történt, nagyjából úgy megy minden, ahogy mennie kell. A negatív kalóriás tapasztalataim annyiban bővültek, hogy kezdek rájönni arra, hogy hiába eszem magam tele ilyesmivel, attól függetlenül időnként fellép bennem az igény valami másra. Mindegy, hogy egy darab kenyér, vagy sajt, vagy hús....vagy akár üres kalória....de másnak kell lennie. Igaz, ettől még bőven tartható a 60-40 %-os arány.

Tulajdonképpen a súlytartás definíciója nyilván nem egy egzakt szám, hanem egy tól-ig tartomány, ami között hullámzik az ember súlya. A pillanatnyi érték természetesen nagyon sokmindentől függhet....gondolom az anyagcsere, a bioritmus, a hormonháztartás, a sav-bázis egyensúly, és ki tudja még mi minden van ebben. A kontroll két részből áll nekem e tekintetben: a heti mérés, amiből készítem a statisztikáimat, továbbá a nadrágom....:) A két farmer, amit hordok, 32-es méretűek. De azok már kicsit lötyögősek...van viszont egy 30-as, ami pásszenntos..csak kicsit rövid, mert a hossza 32-es, szemben a nekem való 33-34-es hosszal. Itthon általában ebben a szűkebb farmerban vagyok, így pontosan érzem a méreteimet :)

A tendencia egyébként a következő:


Ez az elmúlt 10 hét mérésadatai. Jól kivehető, hogy a hullámzás megvan, a trend pedig csökkenő. Sormintaszerűen egymást követő három hét mínuszos, majd két hét pluszos volt. Utána megint három hét mínuszos, majd két hét pluszos. Itt tartok most.

2 comments:

Lazac said...

Érdekes ez a hullámzás. Ha jól látom a táblázatodban, ez a 80 és 76 kg közötti tartomány. Van amúgy ennek valami más magyarázata is? Mert ha jól értelmezem a táplálkozási szokásaid nem változnak. Legalábbis gyökeresen nem, ami ezt az elmúlt 10 hetet illeti. Érdekelne mégis mitől ingadozik ennyire a súly.

Alan said...

Teljesen jól látod. Ezalat a 10 hét alatt a legalacsonyabb heti kalóriaátlag 1500 volt, a legtöbb 2080....szóval ha gyökeresen nem is, ez azért legalább ennyire ingadozó....lehet hogy ezek a számok hosszabb távon lesznek jobban értelmezhetők.