Ritkán törődöm bele csak úgy valamibe, valahogy olyan makacs fajta vagyok, aki többször is nekimegy az adott feladatnak, miután lepattan arról. Aztán még van az is, hogy utálom a félmunkát. Akkor is ha más csinálja, depláne ha én. Úgyhogy második nekifutásra megalkottuk drága feleségem, Verbéna közreműködésével az epres túrókrém kettes edition-t, ami jelentem sokkal jobban sikerült, mint a prototípus.
Az alapokat ezúttal szintén teszkós"normandiai zsírmentes" túrókrém adta, amit nagy örömmel fedeztem fel a polcon a 100 grammonkénti mindössze 46 kalóriányi energiamennyiségével. A gyümölcsréteget ezúttal fagyasztott eper szolgálta, ami harmadáron kapható, mint a friss, és 10 dekával többa súlya is.
A többi a szokásos módon zajlott....édesítőszer, citromhéj, blablabla....ami a lényeg: a kedvenc márkájú ilyen típusú desszertemet sikerült kiütni a nyeregből. Ugyanis ez ízre is, költségben is, és 100 grammra leosztott kalóriailag is jobb, mint a gyári. Sőt, míg fehérjéből, rostból, szénhidrátból nagyjából ugyanannyi benne minden, cukorból majdhogynem fele annyi van a miénkben, mint a gyáriban.
Íme egy kép az alkotásunkról:
Az alapokat ezúttal szintén teszkós"normandiai zsírmentes" túrókrém adta, amit nagy örömmel fedeztem fel a polcon a 100 grammonkénti mindössze 46 kalóriányi energiamennyiségével. A gyümölcsréteget ezúttal fagyasztott eper szolgálta, ami harmadáron kapható, mint a friss, és 10 dekával többa súlya is.
A többi a szokásos módon zajlott....édesítőszer, citromhéj, blablabla....ami a lényeg: a kedvenc márkájú ilyen típusú desszertemet sikerült kiütni a nyeregből. Ugyanis ez ízre is, költségben is, és 100 grammra leosztott kalóriailag is jobb, mint a gyári. Sőt, míg fehérjéből, rostból, szénhidrátból nagyjából ugyanannyi benne minden, cukorból majdhogynem fele annyi van a miénkben, mint a gyáriban.
Íme egy kép az alkotásunkról:
No comments:
Post a Comment