Wednesday, 14 September 2011

Gyakorlati megvalósítás

Abbéli törekvésemben, hogy tápláló, mi több nehéz, mégis nem túl sok kalóriát tartalmazó ételt egyek, feleségem is mellettem áll. Ahogy minden másban is szerencsére. Ezúttal viszont kreatív módon előállt a javaslattal, miszerint nem csirkemellel meg zöldséggel kellene csak foglalkoznom, de készít nekem rakott káposztát, méghozzá úgy, hogy az megfeleljen az általam támasztott, szinte lehetetlen kritériumoknak.

jelentem sikerült Neki, és megalkotta a tökéletes "light" rakott káposztát. Ízre teljesen rendben van, és kalóriaértéke megdöbbentő módon mindössze 390 kalória. Igaz, nincs benne rizs. Igaz, a tejföl benne csökkentett zsírtartalmú. A káposzta meg lengyel termék, és némi sárgarépa is van benne. Azonban a savanyú káposzta és a sárgarépa kalóriaértéke egyrészt szinte ugyanannyi, másrészt tényleg alig van benne valamennyi, itt-ott sárgállik egy pötty a káposztában, gyakorlatilag észre sem lehet venni. Jöjjön tehát a szokásos táblázat ill. a kép. Íme:

45dkg savkáp 144
16dkg darált sertéshús 320
20dk "light" tejföl 140
4 dkg hagyma 16
1 dkg olaj 80

700

Ez két adag, ami azt jelenti, hogy egy szép nagy tányérnyi fogást ad ki a jénai tál fele. A maradékot fotóztam le:No comments:

Post a Comment