Friday 3 June 2011

Miért

Ez a kérdés legtöbb esetben minimum két úton közelíthető meg: mi okból... és mi célból? Mi okból állok neki ennek a blognak? Az van, hogy ez a 90 kiló bennem nagyon sok mindent indított el. Közléskényszer is...persze, de nem csak az. Ki akarom írni magamból azt, amit gondolok. Ez az ok. A cél pedig? A cél egyrészt ugyanez :), másrészt célom az is, hogy másoknak segítsek. Azért érzem azt, hogy segíthetek a megélt dolgaimmal, mert a tapasztalataim sokszor meglepően ellentmondanak mindazon dolgokkal, amiket látni, hallani lehet innen-onnan. Ezért.

38 éves, családos apuka vagyok, aki világéletében nagy túlsúllyal élt együtt. Amikor betelt a pohár, és megszületett bennem a döntés, hogy véget vetek a hatalmas túlsúlyomnak, és első lépésként beszereztem egy mérleget, akkor szembesülhettem azzal, hogy hét kiló híján két mázsás vagyok. 14 hónap alatt értem el a százkilós lélektani határt. 185 centi magas vagyok mindehhez. Blogom egyrészt erről szól, a tapasztalataimról, érzéseimről, gondolataimról, másrészt tervezek elhajlani valamiféle gasztroblog irányba, azaz írnék olyan ételekről, amik beleférnek az általam elég szigorúan behatárolt dobozkába, és leteszteltem őket emberi fogyasztásra.

Az egy másik kérdés, hogy írtam erről egy könyvet...na jó, lehet kicsit fellengzős...”egy könyvet”...szóval egy word filet, benne huszonvalahány teleírt oldallal...de szerintem inkább csak a fióknak, mintsemhogy valaha is kiadná bárki is. A blog az más kérdés....az ott van, kint a nagy INTERNET szabad világában, Józsefattilásan el lehet mondani mindenkinek azt, amit senkinek sem merünk/szeretnénk....

2 comments:

Anonymous said...

Alan, el szeretnem olvasni azt a huszonvalahany oldalas filet. mariabadeaux@msn.com koszi

Alan said...

Köszönöm az érdeklődést...az igazság az, hogy ha elolvasod/tad a blogot, akkor ezen már túl vagy. Sőt, azt hiszem itt a blogon már sokkal több minden van fent, mint abban a file-ban :)