Tuesday 17 January 2012

Újdonság

Új termék tűnt fel a polcokon mifelénk. Sokáig kerestük itt a Sztíviás termékeket, de valamiért nem volt engedélyezve vagy a fene se tudja. Elég az hozzá, hogy kizárólag az aspartámos édesítőszerek voltak elérhetők, amik persze funkcionálnak amennyire kell, de azért tudjuk, hogy az aspartam enyhén szólva is vitatott értékekkel bíró anyag.

A cukrot, mint olyat egészen le tudtuk csökkenteni a háztartásunkban, legfőképp Tomi fiam szokta ellimonádézni (gyúr a lelkem, és energia kell neki, mert hízni szeretne....velem egy magasságú (185cm) és 72 kiló). A feleségem a kávéjába édesítő tablettát rakott. Eddig. Most viszont azt hiszem rátérünk erre az új cuccra, mert ez természetes anyag, édesnek ugyanolyan édes, mint a többi édesítő...és nulla kalóriás.

3 comments:

Lazac said...

Itt is lehet kapni Steviát. Amikor először hallottam róla, akkor utánaolvastam, nagyon előnyös tulajdonságokkal bír, mindamellett, hogy null kalóriás. Majd keresek én is, mert mostanában szükségem lesz rá. :)

Anonymous said...

Én a kertben termesztem is a saját sztíviát (már persze nyáron), így sokkal gazdaságosabb. A leveleket szárítva el lehet tárolni, porítva pedig használhatók édesítőként.
(Sztívia tövet a piacon vettem tavasszal, 500 Ft-ért darabját.)
E.

Alan said...

Nem rossz, bár egy nagyobb család rendszeres ellátmányához komoly ültetvény kellene :) Sajnos itt még nem találkoztam magával a növénnyel, bár ha utánamennék, biztosan találnék :) Köszönöm a kommentet.