Saturday 1 September 2012

Férfiak


Azon tűnődtem, vajon mi lehet az oka annak, hogy a téma, melyről alapjaiban szól a blogom, szinte kizárólag hölgyek körében kelt érdeklődést. Vagy az is lehet, hogy ez csak a látszat. Mindenesetre eddig még nem sok férfisorstársat sodort felém az élet, aki belebotlott volna a ebbe a blogba, és aki érdeklődést mutatott volna a téma iránt.


Első körben arra gondoltam, talán több számban található a hölgyek között az olyan, akinek túlsúly gondjai vannak. mert ugyan ha körbenézek az ismerőseim között, akkor én ugyananolyan sok kövér férfit ismerek, ahány kövér nőt, szóval nincs szignifikáns eltérés, no de nyilván a statisztika....de nem. utánanéztem, és mind az elhízott, mind a túlsúlyos kategóriában a férfiak vezetnek.

Mire vélhető akkor ez a dolog vajon? A férfiak többségét hidegen hagyja ez a tény, vagy inkább csak nem vállalnák fel, hogy őket foglalkoztatja az életmód-ideális testsúly téma? Az is igaz, hogy figyelve a magyar médiát, van valamiféle sugallat abba az irányba, miszerint ez az egész olyan "csajos" téma....kismillió műsorblokk, riport, cikk foglalkozik ezzel, de jellemzően hölgyekkel, -nek, -től, stb. Vajon a média tehet arról, ha ez a téma nem tűnik elég "férfias"-nak?

Ha arról van szó, hogy a pasikat nem érdekli a dolog, akkor vajon miért nem? Az egészségügyi kockázatok, és az esztétikai jellemzők ugyanúgy hatással vannak a férfiak életére is, mint a nőkére...vagy a pasik nem szeretnek beszélni róla, foglalkozni vele, erről lenne szó...?

Pedig sajnos a túlsúly nem válogat...

7 comments:

Lazac said...

Szvsz a pasik nem szeretik, ha valaki náluk jobban tud valamit ( tisztelet a kivételnek)
Azaz nehezen viselik el, ha valaki elmélete, utasítása, tapasztalatai, előírása.. stb szerint kell(ene) élniük.
A másik általános tény, hogy a pasik, ha révbe értek már nem foglalkoznak a súlyukkal, egyszerűen elvannak önmagukkal, míg a nőkre jobban hat az, hogy meg akarnak felelni a kor elvárásainak vagy egyéb más dolognak.
Mint mondom, ez az én véleményem, nem szentírás és nem is kell annak venni. :):):)

Anonymous said...

A nők sem az egészségesebb életmód miatt diétáznak. Csupán a szépségért.

Szerintem csak arról van szó, hogy a szebbik nemet természetétől fogva jobban érdekli a saját kinézete. Gondolj bele az öltözködésbe, kozmetikára, sminkelésbe, ráncosodási-pánikra: ez mind mind ugyanonnan jön nekik mint a diétázási hajlam.

MaManjana said...

Még hozzátenném azt is, hogy szerintem a nőkön sokkal nagyobb a nyomás súlyügyben, egy férfit nem _annyira_piszkálnak, ha pocakot ereszt, a pasik "megemberesednek", míg a nőket már két nappal a szülés után azzal izélgetik, hogy elbálnásodtak és hogyan nyerjék vissza mihamarabb az alakjukat...

Lazac said...

MaManjana-nál a pont :):):)

Alan said...

Mindenkinek köszönöm a vélemény-nyilvánítást :) Azt hiszem mindenkinek igaza van :)

Anonymous said...

Engem érdekel a téma, és felvállalom, hogy kövér vagyok.
37/170/138

Anno powerwalkingoltam 2.5 hónapot, heti 5 50 percet, nem ettem össze szénhidrátot fehérjével, és folytam 13 kilót ettől. Éjszakai evő vagyok, és szénhidrátfüggő, az utolsó
lökésre várok, lehet, hogy a blogod megadja.

Gratulálok.

Alan said...

Anonymous, üdvözöllek :):) És köszönöm a gratulát. Örülnék, ha ez a blog adná meg az utolsó lökést, ahogy írod, bár szerintem a legfontosabb lépésen túl vagy, hiszen (f)elismerted a problémát, és elkezdtél tenni érte komolyan. Az első lépés mindig a legfontosabb. Láthatod az én példámon, hogy van visszaút. A Te BMI-d 47, az enyém 55 feletti volt a kezdetekkor. Ki lehet jönni ebből az állapotból, és nem kell hozzá sem orvos, sem bogyó, sem műtét. Egyedül Te vagy az, aki kell hozzá. Ha nekem sikerült, Neked is sikerülni fog. Hajrá, és ha bármiben tudok segíteni, csak szólj.