Sunday 6 May 2012

Test -ékszer

Tegnap egy bevásárlóközpontban voltam a srácokkal, és szemet szúrt, ahogy az ékszerbolt előtt egy pár elmélyülten nézte az ékszereket a kirakatban. Mindketten, a férfi és a nő is kövérek voltak. Az jutott eszembe, hogy az emberek mennyi pénzt fordít ékszerekre. A pénz előteremtése általában munka, idő, energia. Megszerzése gyakran jár áldozatokkal, kockázattal, kényelmetlenséggel.

Namost mindez elmondható a helyes étrend - helyes életmód kialakításáról is. Az is munka, idő energia, és az is áldozatokkal jár. És mikor dekoratívabb egy ember: ha arányos testalkatú, vagy ha vastag karkötő/nyaklánc/gyűrű van rajta? Tudom, ennek több aspektusa van, hiszen az ékszerek nem feltétlenül esztétikai ill. kizárólag esztétikai célt szolgálnak. Üzenetet is hordozhatnak, kompenzálnak, hirdetnek, árulkodnak, mesélnek.

Mindössze azon méláztam el, hogy akik X erőfeszítést megtesznek az adott ékszerért, vagy annak a hatásának az előidézéséért, azok akár megtehetnék ugyanazt az erőfeszítést a saját testük rendberakásáért is. Hiszen az ékszer, vagy a divatos ruha alapvetően azt a célt szolgálja, hogy a megjelenésünk fényét emelje. És mi emelheti jobban a megjelenésünket, mint a tökéletes(ebb) alak? A 'túlsúlytalanság' vonzó, mert mögötte egy egészséges ember képe húzódik meg, és ez ösztönösen pozitív kisugárzást ad, ebben biztos vagyok. Továbbá abban is, hogy felveszi a versenyt az önbizalom-önértékelés téren is bármilyen kaliberű ékszerrel.

Egy biztos: én nem adnám a 22,7-es BMI-met semmi ékszerért cserébe. 


1 comment:

Lazac said...

Sokan tévesen ítélik meg a fontossági sorrendet kedves barátom :):)