Sunday 15 April 2012

Uff

A mai napon elindítottam egy másik publikus blogot. Nem igazit, mert nem szándékozom olyan szinten vezetni, mint ezt itt. Afféle statikus blog... tartalmaz pár információt, és helyet ad annak, aki kíváncsi arra, hogyan értem el azt, amit. Angol nyelven csináltam meg....elsősorban azért, mert angol nyelvterületen élek, másodsorban azért, mert az étrend összetevőinek sok lényeges része kifejezetten az angolszász területen szerezhető be. Persze az alma mindenhol alma, a sárgarépáról nem beszélve....de bizonyos kenyérfélék, vagy joghurtok jellemzően csak itt kaphatók. Az étrendben szerepelnek ezek a termékek, pontos megnevezéssel, és zsír/ch/kalória/protein értékekkel, így helyettesíteni is lehet őket más, hasonló termékekkel. Harmadsorban pedig azért, mert aki magyar nyelven olvas és ismer, az megtalál ezen a blogon.

Mindemellett itt is leírom, hogy elkészítettem két hétnyi étrendet, amit szívesen a rendelkezésére bocsájtok annak, aki kéri (feltéve hogy magánszemélyről van szó, aki fogyni szeretne). Az étrend tartalmazza a benne szereplő ételek rövid elkészítési útmutatóját, valamint beszerzési forrását is. Napi hat étkezés, átlagosan 1400-1500 kalória egy nap, betartva az ideálisnak mondott legfeljebb 30% zsír-55% ch, és legalább 15% fehérje arányokat. Alapvetően a gyümölcs-zöldség-hús vonalon haladva, sok fehérjével, és figyelve arra, hogy mennyiségileg minél többet ehessen a delikvens. Szerintem ez egy fontos szempont, amit viszont sokan nem vesznek figyelembe.

Célom ezzel nem más (továbbra sem), minthogy másoknak segítsek elindulni egy olyan úton, amit én végigjártam, és ami megszabadított a rettenetes súlyfeleslegemtől.

8 comments:

Lazac said...

Ezért pedig köszönet illet Téged. :):)

Alan said...

Köszönöm, vegyes érzelmeim vannak, mert eddig ezt a helyet kicsit eldugtam...legalábbis nem reklámoztam. A másikat viszont kipostoltam a facebook-ra is, ezzel felvállalva-megmutatva ezt is, hiszen egy név alatt futok...egy biztos: Én jobban érzem magam ettől :D:D:D:D

Erisz said...

Szia Zalán!
Talán emlékszel, az érettségi-szünetben lefogytam 5-6 kilót, és amikor érettségin találkoztunk, nem ismertél meg hátulról :)
Azután volt egy nagyevős időszakom, aminek a végén a testkontroll-módszerrel lefogytam 2 hónap alatt 12 kilót. Nagyon klassz volt! És tíz évig tartott... majd megint jött egy nagyevősebb időszakom, és két év alatt visszahíztam arra a szinre, amelyről 10 évvel előtte lefogytam. Azóta viszont (már megint pár éve) nem működik a módszer... Valahogyan a szervezetem megváltozott. Most én is afféle "low calorie" módszerbe fogtam bele, és újbóli életmódváltásba v. pontosabban életmódfrissítésbe kezdtem. Neked mindenképpen gratulálok mindenhez, amit elértél, és én is ötletet fogok meríteni a leírt tapasztalataidból. Üdv, Krisztián

Alan said...

Szia Erisz, üdvözöllek a blogomon :) Köszönöm az elismerést és a biztatást. Szerintem az életmódfrissítésbe sosem lehet rosszkor belevágni, ahogy látom, te amúgy is elég sokat foglalkozol a világgal amiben élsz meg a helyeddel benne, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy sikerül az, amit szeretnél :)

Anonymous said...

Szia Zalán! Nagyon jó, amiket írsz, most már sok bejegyzést végigolvastam. Most én is kísérletezem, az étkezéssel is és a világ megismerésével is, jobban átállva a gyakorlati oldalra. Az elmélet már megvolt, volt persze gyakorlat is, de ki kell tejeszteni az élet többi területére :) Írok bejegyzést a futáshoz is mindjárt. Szép napot!

Alan said...

Szia, köszi :) Jó kísérletezést, ez a terület (mmint az étkezés) nagyon sok mélységet hordoz magában, sokkal összetettebb, mint a legtöbben gondolnák. Sok sikert hozzá, és szép napot Neked is!

Marietta said...

Szia, olvasom a blogod, és a páromnak szeretnék segíteni, aki utóbbi időben elhízott.. Egy mintaétrend nagy segítség lenne, hogy ötleteket meríthessek, hogy lehetne az életmódunkat átalakítani :) Jók az írásaid, főleg az tetszik benne, hogy a saját tapasztalatokat írod le!

Alan said...

Szia Push, ha adsz egy emailcímet, szívesen átküldöm a két heti minta-étrendemet. Angol nyelvű, ha nem gond... a termékek egy része jellemzően itt kapható ugyan, de lehet helyettesíteni máshol kaphatóakkal is. Üdv