Friday 13 January 2012

Harcaim

Olyan furcsa gondolataim vannak. Tiszta sor, hogy az életmódváltás egy életre szól. Az is világos, amit az elmúlt évek alatt sikerült megtanulnom az emberi test csodálatos működéséről. Jelesül hogy a zsírsejteket nem lehet fogyással semmissé tenni, max kiüríteni lehet őket, de eltávolítani többé nem. Azaz ott vannak, ott élnek bennem, és amint van mit raktározniuk, meg is teszik kíméletlenül. Ebből első körben "csak" annyi következik, hogy miután elértem a kívánt súlyt, azután is oda kell figyelni, és azután sem hanyagolhatom el a kontrollt.

De van egy második kör, amivel kapcsolatban úgy sejtem, nagyobb harcom lesz. Mégpedig az emberek. Mert óhatatlan, hogy ne kapjam meg időnként folyamatosan  hogy most mit játszom meg az agyam, már lefogytam, sőt hogy a túróba volt pofám soványabbra fogyni mint ők nem mondta senki még, hogy elég volt....? És tudom, hogy a legtöbben úgysem fogják megérteni, hogy nem egy majomban őrlünk, mert ha ő eszi azt, amit, akkor csak olyan szalon-kövér lesz/marad, ellenben én elindulok azon az úton megint, aminek a végén a kétszáz kiló van. A szalon-kövér alatt a 30-35 BMI értéket gondolom, amit a férfiak esetében a társadalom minimum elfogad, hanem tán el is vár. Aki ezalatt van az vagy buzi, vagy csirke, vagy rákos.


6 comments:

Lazac said...

Az emberek, akik ilyeneket mondanak, irigyek. Irigyek azért, mert ők nem érték ezt el, pedig szeretnék. Irigyek azért, mert nincs ennyi akaraterejük, kitartásuk, mint neked. És különben is hogy jössz Te ahhoz, hogy ennyit lefogyj és még meg is tartsd? :):) Egyszóval az ilyen beszólások mögött az van : "én nem tudom, nem tudtam megcsinálni, és ez a pasi meg igen, ez felháborító." Amikor kritizálnak, az tulajdonképpen a saját önigazolásuk a saját gyengeségükre. Hiszen könnyebb valakire rámondani azokat a jelzőket, mintsem ugyanazt megtenni. Ugye? :):):)

Lazac said...

izé...én ide nem írtam? :-o

Alan said...

Kedves Vizicsibe,

Fogalmam sincs miért, de nem küldött a rendszer értesítést a kommentről, így nem tudtam róla, hogy van mit jóváhagyni :-/. De szerencsére megkérdezted, és erről a kérdezős kommentről meg menetrendszerint jött az értesítő. Úgy tűnik figyelnem kell, eddig nem volt még ilyen gond, sajnálom. Igazából ez a jóváhagyósdi is csak azért kell, hogy ne lehessen akármit berakni...mégiscsak publikus a blog. A mailjeimet meg folyamatosan ellenőrzöm, szóval hacsak nem vagyok itthon, mindig látom, ha valaki kommentel.

Érdemben pedig: Igazad van, biztos így van, mondjuk ettől függetlenül sajnos ezeket a harcokat meg kell vívni, teccik vagy sem....(nem teccik) Köszönöm a kommentet és a rákérdezést is meg depláne :)

Lazac said...

Csak hagyd így, moderálva, jó ez. :):)
Én meg majd rákérdezek, ha máskor is lesz ilyen. :):):)

Tudom, hogy meg kell vívni, és sok erőt kívánok ehhez. Hogy a nagy klasszikusokat idézzem : Az erő veled van. :):):):)

Anonymous said...

Alan, ma este kaptam az inszomnias baratnomtol a blogod cimet de mar annyira rohogok, csak a horgest hallom a torkomban. Vegigmegyek az egeszen meg ma este.

Alan said...

Szia Maria, örülök, ha sikerült megnevettetnelek :)