Monday 27 April 2015

Pici szünet, avagy Monte Carlo rabul ejtett


Pici szünetet tartottam a blogolás terén. Írhatnám úgyis, hogy a diéta terén...de végülis asszem a mérleg két serpenyője egyenlő mértékben tért el :).....ugyanis bár nem figyeltünk az egészséges étkezésre a hétvégén a nejemmel, de szerintem életünkben ennyit nem lépcsőztünk, meg gyalogoltunk, mint most.

Azt sok helyen olvastam, hogy Monaco, ill. Monte Carlo egy kis ékszerdoboz, meg a milliomosok idejárnak, meg itt van a legtöbb luxusverda, ill luxusyacht.....de azt nem tudtam, hogy ennyi lépcső van benne. Igaz, liftekkel is lehet közlekedni, de a lépcső sokkal izgalmasabb volt.

Tulajdonképpen egy hosszú hétvégére "szöktünk" el a feleségemmel kettesben. Nizzában laktunk egy nagyon hangulatos négycsillagos hotelben, de sok időt nem töltöttünk ott, amit igen, azt leginkább vízszintesen, vagy a fürdőszobában, az út porát mosva le magunkról.

Hamisítatlan Dél-Franciaországi feeling....pálmafák, robogók mindenütt, színes utcák, vidám fiatalok, örök mozgás, élet mindenütt. A monaco-i hercegség szavakkal nehezen leírható, valóban találó elnevezés az "ékszerdoboz" kifejezés. Tény, hogy egy frekventált kávézóban 20 eurót is elkérnek egy kávéért, és egy közepes hamburger 18 eurótól kezdődik akárhol....de ugyebár hol legyen drágaság, ha nem itt? :) A látvány viszont lélegzetelállító, egyszerűen belefárad az ember szeme a nézésbe. Mint az itatóspapír, a kiborult tintát, úgy issza be a szem a sokmillió pixelt....


11 évvel ezelőtt volt, hogy kettesben voltunk valahol, akkor is egy hétvége erejéig merészkedtünk el a srácoktól, most is csak egy hosszú hétvégét szerveztünk meg, de nagyon jól esett. Ha ennél tovább maradtunk volna, már kibírhatatlanul hiányoztak volna a kölykök. Így pont kibírható volt a hiányuk :) Gasztronómiailag nem különösebben hódoltunk a provance-i ízvilágnak...maradtunk a jó öreg Hard Rock Cafénál, (de legalább az ablakból a Cote D'Azur látványa megvolt lol), de természetesen vörösbor, ementáli sajthegyek, és baguette nélkül bűn lett volna visszajönni a ködös Írországba.

Immár itthon, mehet tovább a mindennapi ch-figyelős, kardiózós élet, juhéj :):):)  


No comments: