Monday 7 January 2013

Megint Január

Rohannak a napok, és fel sem tűnt, hogy már öt napja nem írtam a blogomba. Pedig megfogadtam annak idején, meg azóta is, többször is, hogy olyan blogot csinálok, ami nem fog abbamaradni, ha már túl vagyok az elsődleges célon. Azon meg már jó ideje túlléptem ugyebár.

Érdekes, hogy a szokásos ünnepek utáni szigorúbb odafigyelés, ami idén - afféle bekonfekciózusságosodásom na vazze de tudok magyarul eredményeként- része lett az én kis privát életemnek is, szóval érdekes érzéseket generál bennem. Konkrétan arra gondolok, hogy valahogy nyugodtabban tudok éhesnek lenni....szóval hogy nem izgat annyira a dolog, valahogy nem szenvedek miatta, valahogy jól érzem magam, miközben diétázom újra....mert diétázom.

Nehéz belőni az értékeket, hiszen hónapokkal ezelőtt kezdtem el az aktív gyúrást, ami izom (és súly, meg cm) növekedés, így inkább csak érzem, hogy az ünnepek alatt eldőzsölt (Tibi®) kalóriák rajtam ragadtak. A ruháimon nem nagyon veszem észre, (ugyanazt hordom, mint eddig, az övemen is ugyanazt a lyukat használom,) de valahogy most kifejezetten jól esik kicsit csak zöldséget-gyümölcsöt enni. Kellemes.

Nyilván a test nem hülye, és esetleg az ünnepek alatti több cukor, zsír bevitele megterhelte a sztervezetemet, és most azért érzem jól magam, mert úgy veszi, hogy megint a "normális" mederben folyik a táplálkozás :) Azt hiszem most jó darabig (mondjuk következő karácsonyig :D:D:D) teleettem magam beiglivel, zserbóval, ilyesmivel. De egyáltalán nem bántam meg, mert jól esett nekimenni úgy egy ilyen fontos ünnepnek, hogy az ember a normális kategóriába esik bele. Ahogy szoktam mondani, emelte az ünnep fényét ez a dolog is.

Úgyhogy most pörög tovább szépen a fegyencedzés három lépése, a napi hatszor tizenkettő fekvenyomás, és a napi zsírégető program a jó kis szobabringámon, a maga 700 elégetett kalóriájával. Mellette persze a víz (basszus, ha nem figyelek oda, simán nem iszom semmit), és a diszkrét evészet (a szokásos zöldségek, gyümölcsök, ritkábban kis light sajt, 1-2 tojás, vagy sonka, és csirkemellfilé.) Igazi szokványos "januári" ételsor :):)

8 comments:

Anonymous said...

Szia Alan!
Na,akkor elmondom...a fogadkozásom ellenére ettem mindenfélét,és alkohol megvonás sem volt.
Nem 7 kg-ot híztam,hanem 9-et.:)
Így ért véget a 11 napos ámokfutás,hasonló az én januári programom is,de ezt megtettem volna testsúly növekedés nélkül is. Ne bánkódj,én sem teszem...:) Ledolgozzuk,te a 1,5 kg-odat,én a 9-et (már csak 6 van)
Üdv Tibi

Lazac said...

Tegnap azt gondoltam, light módon fogok enni a héten, mert tényleg sok volt most egymás utánban ez a sok kajával megrakott nap....aztán a kolléganőm friss hurka-kolbászt hozott ebédre. Tudom, hogy ez az étel ami téged nem hoz lázba, de én más kategóriába tartozok. :)

Alan said...

Szia Tibi, köszönöm az őszinteséget.....igazad van, bánkódásnak nincs helye, kis év végi lazítás miért ne férne bele. Tudod, megette a fene az egészet ha Karácsonykor sem lehetne lazítani. Ilyenkor csak azoknak gondolom jogosnak a szigorú kontrollt, akik eü-i okok miatt, vagy súlyos elhízás miatt fogynak. Szóval hajrá tovább rendületlenül:) Hidd el, ha nem is 11 nap, de max a duplája alatt simán visszadolgozod magad a kiindulópontra.
Köszönöm a kommentet.

Alan said...

:) Egészségedre, Lazac :)
A hurka valóban nem az én világom :) De tudom, hogy sokan szeretik.
Köszönöm a kommentet.

MaManjana said...

Fene tudja, mi lenne most velem, ha a két ünnep között nem tartok 3 nap szigorú diétát, így "csak" 2,5 kiló van rajtam a karácsony előttihez képest... de úgy van, ahogy írod, bánja fene, tök jó volt az ünnep, család, barátok, miegymás. :-)

Alan said...

A két és fél kiló valóban nem sok, és ugyehogyugye...? :D:D:D

Köszönöm a kommentet.

MaManjana said...

Ja, csak a büszkeségem. :-) Karácsony előtt meglett a -40 kg, tök jó érzés volt, most meg megint kaparhatok. :-D

Hová lett Vizicsibe?

Alan said...

Bizony, így megy ez. Nem könnyű elérni amit akarunk, de megtartani még nehezebb. Mert elfogynak az egyértelmű "parancsok", és ki kell dolgozni mindenkinek a saját kis egyéni stratégiát, ami sokkal összetettebb, mint mondjuk nemet mondani az evésre.
Gratulálok a -40-hez, biztos vagyok benne, hogy hamarosan meglesz megint és sikerülni fognak a hosszútávú terveid is! :)

Vizicsibe nem veszett el, csak átalakult lazaccá :)