Sunday 2 December 2018

Ilyen sajt nincs is


Mindig nyavalygok, hogy itt angolszász vidéken csak a cheddar sajt megy, ezermillió formában...és hát az összes létező sajt közül naná, hogy ez a legzsírosabb, ergo a legtöbb kalóriával ez a sajt bír. Ezért van, hogy mindig vadászom az európai sajtokat, vagy a lengyel cuccokat, mert egy átlagos normál európai sajtnak jó 20%-al kevesebb az energiaszintje, de ha elmegyek a lengyel boltba, ott isteni füstölt sajtokat lehet venni, potom 220 kalória/100 gram energiaértékekkel, juhéj.

No és akkor mi jön velem szemben a Dunnes-ban a minap? "protein sajt", azaz olyan cheddar, ami 90%-al kevesebb zsírtartalommal rendelkezik, és a kalóriája 169!! Ilyen alacsony kalóriatartalmú sajtot jelentem én még nem láttam. Ízre finom, kissé rágós, kemény, de jól viselkedk ha megsütjük, vagy virslibe dugva grillezzük.

Apró szépséghibája, hogy kilónkénti ára a 20€-t nyaldossa alulról....szóval elég drága buli, de személy szerint nagyon meg vagyok elégedve, hogy egyáltalán lehet ilyen sajtot kapni. Van remény :)

2 comments:

Lazac said...

Bírom, hogy arrafelé ilyen nagy kultúrája van az energiacsökkentett cuccoknak is. Itt nem lehet ilyesmit kapni sajnos.

Alan said...

Hát azért itt is lehetne nagyobb a választék ezekből....de legalább már van, ha elvétve is :)