Thursday 29 November 2018

Hol vannak a pasik....?


Valamiért olyan érzésem van, hogy az internet világából az folyik le, hogy az életmódváltás, a lefogyás, az étkezésre való odafigyelés….az mintha kizárólag női dolog lehetne csak. Vannak csoportok, blogok, kezdeményezések, amik összefogják az embereket, segítenek egymásnak, mondhatni virágzik a szegmens….de csak nőknek.

Pedig férfiak is vagyunk sokan, akik többletsúllyal küzdünk, akik le akarunk fogyni, és akik le is fogyunk…és minket is érdekelnek tippek, trükkök, esetleg receptek…most akkor ezek mind “buzis” dolgok lennének? A szó legnegatívabb értelmében… Kérdezem én, hol vannak a férfiak? Nyolcadik éve viszem ezt a blogot….de egy kezemen meg tudom számolni, hány férfi olvasóm lett/volt/van.

Most vagy azért, mert nincsenek férfiak, akik túlsúllyal küzdenek (csaknemmá)…vagy esetleg a férfiak nem annyira nyitottak, nem szeretnek a témában megszólalni….vagy mindenki túl elfoglalt…..vagy egy férfi legyen kemény, és ne akarjon másokkal a negatívumairól társalogni….vagy nem tudom.

Pedig tudnánk szerintem támpontokat adni egymásnak. Vannak tök egyszerű receptek, amiket egy pasi is vidáman össze tud dobni….vagy  edzés témakörben biztos vannak tapasztalatok, ötletek, amiket meg lehetne osztani egymással. Akár olyan hülyeségek is, hogy pl. én spórolás céljából építettem magamnak egy evező- és lehúzógépet…fillérekből meglett, és tök jól működött…ez például kifejezetten “pasis” téma, nem? 

Egy férfinak is lehetnek kérdései, kételyei, egy férfit is bánthat valami, és egy férfi is kitűzhet célokat, és egy férfi is hamarabb célba érhet, ha vannak társai, akik segítik, nem? De.

2 comments:

Lazac said...

"A fiúk a bányában dolgoznak" :D:D:D Szerintem a férfiak szemérmesebbek ebben a témában, vagy nem érdekli őket annyira, hogy behatóbban foglalkozzanak vele...vagy valami ilyesmi.
Képzeld egy ismerősöm lánya kissé túlsúlyos volt, lefogyott 2 év alatt 23 kg-t! :) Nem találod ki, hogy most mivel foglalkozik ugye? :D:D:D:D
Talált! Életmód tanácsadással. :D:D:D:D

Alan said...

Nahát :):) Micsoda meglepő fordulat :):)