
Botmixerrel törtem össze a 90 deka túrót, adva hozzá édesítőszert, vaníliát, és reszelt citromhéjat (Megjegyzem már ekkor nagyon finom volt LOL). Namost találtam a litvánnál valamiféle tejszínhabpótló port, ami cukornélküli...egy tasaknyit két deci tejjel kell géppel összekeverni, és édesíteni. Én fele mennyiségű tejjel csináltam. Két tasak porhoz két deci tejet, és édesítőt. Kőkemény hab lett belőle (ja, dr. Oetker), amit a túróhoz raktam. Egy tasak 45 kalóriát ér, a tej fullfat volt, amiből csináltam, decije 60 kalória.
Ezek után még adagoltam hozzá két deci kefirt is (szintén a litván boltból), majd 10 tojás fehérjéből és édesítőszerből kemény habot vertem, amit szintén összedolgoztam a túrókrémmel. Kaptam egy kellemes, könnyű, de azért tartalmas, finom túrókrémet. fagyasztott epret botmixerrel pépesítettem, ezzel rétegeztem poharakba, ill. szigorúan nem cukros szirupban ázó barackkonzervszeletekkel variáltam.

És hogy miért a címben a kérdőjel? Azért, mert ebben az édességben elég sok cukor lenne...ha lenne. De mivel nem raktam bele, így elég sok édesítő van benne. Ezeknek a cukorpótlóknak állítólag enyhén keserű mellékíze van. Ezért aztán a cukrot bár nem túl gyakran, de fogyasztó családtagjaim számára az édesség nem volt 10 pontos (hacsaknem a százas listán :D:D:D). Én viszont egyáltalán nem éreztem semmilye mellékízt, nagyon finoman el is fogyasztottam gyakorlatilag az összes adagot (laza három nap alatt :):))
És hogy miért találom olyan jónak ezt a desszertet? Nos azért, mert a legtöbb fogyós cucc vagy azért fogyós, mert nincs benne zsír, vagy azért, mert nincs benne cukor. Ez viszont olyan, amiben sem ez, sem az nincs. Egy adag zsírtartalma mindössze 1,5 gramm. Cukrot egyáltalán nem tartalmaz, ellenben fehérjét 25 grammot, adagonként.
6 comments:
szuper,ügyes vagy,tetszik.
Köszi :) Közben futom ám a köröket, mert csak nem vagyok kibékülve a sok ciklamát használattal...majd úgyis megblogolom, mire jutok ;-)
Köszönöm a kommentet!
A tojásfehérjét nyersen is lehet enni? Meddig áll el a hűtőben?
És mit csinálsz a sok megmaradt sárgájával?
Köszi!!
A tojásfehérjét nyersen is lehet enni? Meddig áll el a hűtőben?
És mit csinálsz a sok megmaradt sárgájával?
Köszi!!
Lehet. Én napi átlag 15 tojás fehérjéjét ettem másfél éven keresztül naponta....már nem minden nap eszem, de bizton állíthatom, hogy nyugodtan fogyasztható. Kiváló fehérjeforrás, semmi ch, és kevés kalória. Ellenben elég komoly térfogatot ad :) A sárgája jó kérdés....zömmel kidobáltam őket. Volt egy idő, hogy mindig elsütöttem...2-3 naponta készítettem valami piskótás cuccot, vagy teasüteményt, vagy főztem belőle krémet...de aztán leszoktam róla, és kidobáltam őket, mert csak azért nem fogom cukorral etetni a családot, merthogy ne kelljen kidobni ....de persze amit lehett, megmentettünk panírozással, ezzel-azzal....
Köszönöm a gyors választ! szia!
Post a Comment