Tuesday 31 December 2013

BUÉK

Minden erre járónak kívánok Boldog Újévet!

Bővebben kifejtve azt kívánom, ha már ez egy életmóddal foglalkozó blog, hogy mindenki találja meg a számítását az életmód kialakításában éppúgy, mint a megcélzott testkép elérésében és megtartásában. Őszintén hiszek abban, hogy az elhízások túlnyomó többsége mögött nem a táplálkozással kapcsolatos, hanem egyéb, sokszor komoly valós okok húzódnak meg, amiket a testsúlyprobléma megoldására irányuló szándékkal fel tudunk tárni, és meg tudunk oldani.

De legalábbis közelebb jutunk ahhoz, hogy az életünk problémamentesebben gördüljön tovább. Ez nagyon nehéz dolog, valójában messze több, mint amennyit elsőre gondolnánk bele...

12 comments:

Anonymous said...

Hű de komoly gondolatok! Egyszer elárulod, te mire jutottál, és mikor? És nektek is sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!
Silverke

Alan said...

Köszönöm Silveke :)

Szerintem a blogból kiderül, mire jutok magammal kapcsolatban. De ha konkrét kérdést teszel fel, ígérem válaszolok :)

Marietta said...

Sokszor látogatok ide, mert nagyon inspiráló :) köszönöm és én is boldog új évet kívánok :)

Alan said...

Köszönöm....és köszönöm :)

Anonymous said...

OK:-)
Kiderítetted, nálad mi volt az oka az elhízásnak?
Azt látom, hogy a költözésetek és az ezzel járó anyagi változások, és családi változások :) Indítottak el a fogyás útján. ( meg az, hogy eleged lett).
De vajon mi volt a kezdeti ok?
Ha az nincs meg, nem tudsz ellene védwkezni, nagyobb a visszacsúszás veszélye. Szerintem.
Silverke

Alan said...

Azt derítettem ki, hogy többminden lehetett. Gyerekkorban a szeretethiányra tippelek....némi spirituális beütéssel. Huszonévesen tudtam meg, hogy engem nem akartak, anyám kényszerből szült meg...de nem voltam tervezett gyerek. 2-3 hónapon át tápláltak anyatejjel, utána tápszer. Aztán volt az elsőszülött bátyám, aki mindig, mindenben előrébbvaló volt nálam (még most is az.) Tehát a gyerekkori elhízás alapokait a saját esetemben ezzel a három dologgal magyarázom. Aztán a gyermekkor-kiskamaszkor már spirális történet. A kövért kiközösítik, nem játszanak vele, csúfolják. Újabb töltet a szeretethiány címszó alá. Evésbe menekülés, elszigetelődés...stb. Nagy vonalakban ezt gondolom...természetesen az is kellett hozzá, hogy a szülők ne foglalkozzanak a gyerek testsúlyával, és egy legyintéssel elintézzék, hogy hát ilyen oszt kész.
Mondjuk ez ellen védekezni hogy lehet....lehet hogy az is egy védekezés volt, hogy eljöttem a szüleimtől párezer kilométerre lol...de szigorúan tudatalatt, mert ez egyáltalán nem volt szempont.

A felnőttkori elhízás, esetemben a kövérnek maradás, vagy nem-lefogyás...nos, az már egy másik téma, de te a kezdetet kérdezted :)

Anonymous said...

Akkor most kérdezem a kövérnek maradást is :D
S

Anonymous said...

Köszi,Viszont! Tibi

Alan said...

:)..Kövérnek maradás: Az már egyszerűbb...stresszes életkezdés, lakásgondok, pénz, rohanás, gyerekek. Sajnos szinte triviális. Sokat dolgoztam az éjszakában, ahol kifejezetten előny volt a nagy darabság. Dolgoztam ukránokkal, szerbekkel, kemény arcokkal, és sokszor éreztem úgy, hogy csak úgy tudom megvédeni a családom, ha maradok szép nagy darab....tudod, az a pali voltam, aki ha kiszáll egy autós konfliktusnál a kocsiból, a másik fél bocsánatot kér, és gyorsan visszaül LOL...Később aztán vállalkozással kapcsolatos gondok, és az örökös anyagi kapaszkodás...azt hiszem a fő okok valahol itt voltak.

Anonymous said...

Köszönöm a részletes és őszinte választ. :D

Unknown said...

Kedves Zalán! Érdeklődéssel olvasgatom a gondolatait, vagy mondjuk úgy: "inspirálódom" :). Többször is megjegyezte, hogy szívesen segítene ... nos én szer. kérni, hogy a kéthetes mintaétrendet küldje el nekem!
Az idei "terveihez" sok sikert, egyebekben p. boldog új évet kívánok önnek és a családjának.
Éles Gabriella

Alan said...

Kedves Gabriella, köszönöm a jókívánságokat, az étrendet örömmel elküldöm, kérem írja meg az emailcímet ahova kéri :)