Friday 29 March 2013

Húsvét

Közeleg a Húsvét, diéta szempontjából nem kifejezetten a könnyű menet kategória. Fogyókúrázóknak nagyon nehéz szakasz, akár a karácsony vagy az egyéb nagy családi összejövős evős-ivós bulik. Súlytartóknak sem fáklyásmenet, hiszen ekkor a mérleg elbillenhet kicsit.

Fogyni vágyóknak keménységet, kitartást és erős markot kívánok, amivel kapaszkodhatnak ki-ki amibe tud, súlytartóknak meg túlzásoktól mentes, mérsékelt ingadozást.

Amúgy meg mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Ahány ház, annyi szokás, nálunk a fő attrakció a sok kisgyerek miatt persze a nyúl és az ő eljövetele, a mérhetetlen sok csokival és édességgel, aztán a a húsvéti sonka, amit ezúttal a magyar boltból sikerült beszerezni, meg a sok finom zöldség, főtt tojás, saláták. Továbbá sütemények is készülnek majd, zserbó például.

Én a magam részéről mint súlytartó úgy vágok neki, hogy a szokásos napi két óra bringázás és a fekvenyomás- súlyzózás mellett igyekszem normális keretek közé szorítani az evést. A normális keret azt jelenti azt hiszem, hogy nem mondok nemet semmire, lett-légyen az akár sütemény, akár kenyérféle....de igyekszem nem csak ilyet enni, és nem túl sokat enni. Valaha nem okozott gondot együltő helyemben megenni egy fél tepsi zserbót. És 1-2 óra múlva ha megfordultam a konyhában, még csipegettem rá :D  Ennek az időnek viszont vége.

Szóval remélem mindenkinek úgy telik majd el az ünnep, ahogy eltervezte magában. Ehhez kívánok mégegyszer mindenkinek sok erőt!

4 comments:

Jusztina said...

Áldott ünnepet, boldog együttlétet kívánok kedves mindannyiótoknak!

Alan said...

:) Köszönöm, Nektek is! :)

Lazac said...

Hahó, mindjárt vége az ünnepnek és nem kívántam nektek kellemest...de sokat gondoltam rátok, ha ez számít.:)

Alan said...

Igen :) És köszi :)