Sunday 24 March 2013

Értetlen

Néhány évvel ezelőtt ismertem meg a srácot....korombeli, három gyerek, elég súlyos elhízott állapot..Ekkoriban még én is hasonlóképp néztem ki, sőt, asszem L-nél is kövérebb voltam. Az élet elsodorta őket tőlünk, de azért hébe-hóba facebook-on kommunikálunk. Pár napja megkeresett, hogy segítsek neki, le kellene fogynia. Ez eddig még nem újság, ilyen előfordul rendszeresen.

Mivel semmi támpontom nem volt, lévén a kérdés annyi volt, hogy mit tegyen, hogy lefogyjon, hevenyészve leírtam neki a főbb pontokat, irányelveket...jó hosszú levelet írtam neki, és biztosítottam róla, hogy a továbbiakban is állok rendelkezésére, ha gondolja. Jött a válasz, hogy megfogadja, és majd jelentkezik. 

ma reggel bekapcsolom a gépem, és a facebook-on ott virít legelöl, ahol a srác tolja be a giga tál somlóit...WTF? Persze egyfelől semmi közöm hozzá, ki mit eszik, meg miért. A tanácsaimat sem kötelező megfogadni...de könyörgöm, akkor minek fáradok azzal, hogy görnyedek a laptop fölött, és szedem össze neki, hogy mit kéne meg hogy kéne csinálni.

Nem értem. Most akkor mit akar vajon, lefogyni...tényleg? Ha igen, és megkeres, és elfogadja a tanácsomat, akkor meg minek reklámozza magát a facebook-on, hogy mennyire szarik az egészre....?

Szívesen és örömmel segítek másoknak. De hagy mondjak valamit: van hat gyerekem, vannak munkáim, van   egy életem, vannak problémáim, céljaim, terveim, van mit csinálnom...sőt továbbmegyek: az idő általában kevés. Nem hinném, hogy ezzel bárkinek is újat mondanék....hiszen mindannyian ebben a taposómalomban vagyunk.....szóval kifejezetten nem esik jól, ha szórakoznak velem....

3 comments:

Lazac said...

Ezt tökéletesen meg tudom érteni...tényleg érdekes a pasi.

Anonymous said...

Biztosan valami dijétás somlóit evett ...

Bocs az iróniáért, kollégáimat sírba teszem ezekkel a megjegyzésekkel, mert képes vagyok úgy tenni, mint aki még komolyan el is hiszi, amit mond.

Csak annyit kellett volna tenned: itt a blogom, olvasd! Legyen elég a kezdetekhez, ha már komolyan látom rajtad az elhatározást, akkor kapsz egy adag újabb instrukciót! Üdv:
Anomimo

Alan said...

Szia Anonimo,

:) Diétás somlói :) Aha....amúgy ismerte az illető a blogomat...mindegy, vannak,meg lesznek is ilyen emberek....mindenkinek megvan a maga útja :)

Köszönöm a kommentet.