Thursday 20 December 2012

A müzlis zsömle, avagy egy kevésbé magas röptű bejegyzés

Van úgy, hogy az ember egész nap rohan, megállása sincs, és akkor hirtelen rátör az éhség. A tipikus adjatok valamit enni, mert megőrülök érzés. Nos így voltam tegnap is. Feleségem a zserbót gyártotta, mikor derült égből villámcsapásszerűen elfogyott a baracklekvár, és angolosan kifejezve meg lettem kérve, hogy ugyan, ugorjak már el a Lidl-be és hozzak. Slőn, elszaladtam. Az üzletbe érve vágott mellbe, hogy mennyire éhes vagyok. Gondoltam gyorsan "széjjeltekintek", mit lehetne vásárolni, ami alkalmas az éhség csillapítására. Azért nem nagyon ettem egész nap, mert csak fehér kenyér, meg sütemények voltak otthon, és bár Karácsony van, meg nem is fogyózom, de azért ilyesmivel jóllakni nem a legszerencsésebb. ...nos, megakadt a szemem a müzlis zsömlén a pékáruknál. Friss is volt, barna is, szezámmagos a teteje, gondoltam ha már kenyérféle, legalább legyen egészségesebb....ráadásul akciós volt, egy euró a három darab. Megvettem.

Amíg hazaautóztam, ki is gondoltam, hogy otthon megcsinálom szendvicsnek, teszek bele light sajtkrémet, egy szelet borsos szalámit, pár szelet kígyóuborkát, és elropogtatok hozzá néhány koktélpareszt. Hazaérve kettészelem a zsömlét, és csak néztem, mint a kiszántott egér....mazsola, dió, meg mittudomén mi volt belesütve. Édes volt....édes, barna színű zsömle, a tetején szezámmaggal, benne meg édes magokkal, meg mazsolával....

Valamiért azt hittem, hogy a "müzlis" kifejezés arra utal, hogy esetleg a lisztbe, amiből sütötték különféle pelyheket, meg teljes kiőrlésű összetevőket kevertek, de nem.

Mit mondjak...elég makacs ember vagyok. Ha egyszer kitaláltam, akkor meg is csinálom. Megkentem light sajtkrémmel, raktam bele egy isteni szelet borsos szalámit (23 kalória/szelet....nem számolok, csak mondom...), uborkaszeleteket, és megettem. Nem volt finom. Bár jól esett azért. A textúrája egész jó volt, csak az ízek...mondjuk a bors, meg a mazsola nem a legszerencsésebb így együtt :):) Mármost hogy ez ugyan mitől volt müzlis zsömle, nem tudom...

Egyet megettem, kettő még megvan, szerintem ma kidobom, mert nem kell senkinek. nesze neked akciós hármat egy euróért pékáru :):)

3 comments:

Anonymous said...

Ne dobd ki,darabold fel, áztasd tejbe, szórj rá mákot, s máris csodás mákosguba lesz belőle :) Üdv: Anonymou

Alan said...

Jó ötlet, csakhogy itt a mák ritka (és drága) kincs...ami volt, az ment a bájglitöltelékbe :):)...különben épp most néztem, hogy már nincs a konyhában :) Elkopott....lehet, hogy valamelyik gyerek elrágta :D:D:D Amúgy köszönöm a tippet!:)

Anonymous said...

:))