
Amíg hazaautóztam, ki is gondoltam, hogy otthon megcsinálom szendvicsnek, teszek bele light sajtkrémet, egy szelet borsos szalámit, pár szelet kígyóuborkát, és elropogtatok hozzá néhány koktélpareszt. Hazaérve kettészelem a zsömlét, és csak néztem, mint a kiszántott egér....mazsola, dió, meg mittudomén mi volt belesütve. Édes volt....édes, barna színű zsömle, a tetején szezámmaggal, benne meg édes magokkal, meg mazsolával....
Valamiért azt hittem, hogy a "müzlis" kifejezés arra utal, hogy esetleg a lisztbe, amiből sütötték különféle pelyheket, meg teljes kiőrlésű összetevőket kevertek, de nem.
Mit mondjak...elég makacs ember vagyok. Ha egyszer kitaláltam, akkor meg is csinálom. Megkentem light sajtkrémmel, raktam bele egy isteni szelet borsos szalámit (23 kalória/szelet....nem számolok, csak mondom...), uborkaszeleteket, és megettem. Nem volt finom. Bár jól esett azért. A textúrája egész jó volt, csak az ízek...mondjuk a bors, meg a mazsola nem a legszerencsésebb így együtt :):) Mármost hogy ez ugyan mitől volt müzlis zsömle, nem tudom...
Egyet megettem, kettő még megvan, szerintem ma kidobom, mert nem kell senkinek. nesze neked akciós hármat egy euróért pékáru :):)
3 comments:
Ne dobd ki,darabold fel, áztasd tejbe, szórj rá mákot, s máris csodás mákosguba lesz belőle :) Üdv: Anonymou
Jó ötlet, csakhogy itt a mák ritka (és drága) kincs...ami volt, az ment a bájglitöltelékbe :):)...különben épp most néztem, hogy már nincs a konyhában :) Elkopott....lehet, hogy valamelyik gyerek elrágta :D:D:D Amúgy köszönöm a tippet!:)
:))
Post a Comment