Friday 5 March 2021

Forog a kerék

 


Úgy látszik, ez egy ilyen helyzetjelentős időszak. Nem mondom hogy könnyen viseljük ezt a bezártságot, ami itt már hónapok óta tart. Engem személy szerint nagyon elkeserít a sok buta ember és a logikátlan kormányzati intézkedések kombója...mert ez így együtt nagyon veszélyes. Mindegy, mások hülyesége miatt magunkat idegesíteni nem okos dolog, különben is árt a szépségnek, nem? De.

A gyerekek itthon tanulnak, és tényleg tanulnak, betartják szépen az órákat, mindenki eltűnik a szobájában, és online órán van. szünetben lejönnek széjjelhagyni pár tányért meg poharat, amit aztán mi elpakolhatunk enni-inni-kávézni....

Ha szép idő van, akkor rápattanok a bringámra, és körözök itt ezen a házunk körüli 5,5 km-es karikán...általában 10 kört megyek, ennyi pont okés megállás, ivás-evés nélkül, ennyit még bír a térdem viszonylag zokszó nélkül. Már csak egy belsőm van viszont, szóval megint rendelnem kell, és a külsőim is elég gyatrák....de azokkal még várok amíg tényleg muszáj lesz...(40€/db, és akkor már a Meridára is kéne nemcsak a Giant-re.)

Amikor viszont az időjárás retek, marad a jó öreg törött nyergű szobabringám, meg a netflix....és persze a súlyzós edzés. A szobabringához rendelt nyereg nem érkezett meg...Január 6-án adta fel az ember az UK-ban, és jnauár 23-Feb26-ig itt volt a közeli depóban....majd most azt írja a nyomkövető, hogy úton van vissza a UK-ba. Az eladó hetekig nem reagált, végül írt, hogy ne haragudjak, meghalt az apja a covixban, és most vannak túl a temetésen....persze exkuzáltam magam....az inkább bosszantó, hogy a DPD-nek kábé 10 emailt küldtem a fellelhető összes  emailcímükre, de le se szart senki, nem kaptam választ. Hívni őket nem lehet, elérhetetlen multicég. Nem sikerült megszeretnem őket.

A diéta tartása több okból sem megy könnyen...először is be vagy zárva, nem mehetsz sehová, otthon kell töltened minden szabadidőd, és lássuk be, ez gyakran a főzés-sütés-evés vonalra viszi az embert. Pláne ha 3 nagy kamasz kölyköt is etetni kell. Továbbá szintén le kelltt mondani a nyaralást erre az évre...legalábbis a külföldi verziót....most belföldre tervezünk, de ki tudja, talán ez sem fog összejönni....szóval ez a fajta motiváció is bemattul. Meg persze az is van, hogy az ember öregszik, ha teccik ha nem.....már nem vagyunk 20 évesek sajnos (maximum lélekben)

Ennek ellenére, vagy mindezek mellett....jól vagyunk, fittek, egészségesek, és többnyire jókedélyűek. Én már nagyon várom, hogy vége legyen a pandémiának, és megint lehessen normális áron venni elliptikus trénert, mert az azért hiányzik.....az evezőpadot viszont eladtuk, mert útban volt.....és nem használtuk. Én próbáltam, de kivétel nélkül mindig fájt a hátam utána, és baromi bosszantó volt, hogy 5 percenként meg kellett húzni a hevedereket a lábamnál....., gondolom a 47-es cipőméretem sem segített ezen...mindegy, pillanatok alatt el tudtuk adni, így legalább nincs útban.

1 comment:

Lazac said...

Kb összegezted azt, ami itt is van...tényleg jó lenne már, ha vége lenne