Wednesday 13 October 2021

Clooney-kör

 Amikor jött az ötlet, hogy bringázni kéne, első körben elmentem a boltba, és vettem kettőt a legolcsóbb mountain bike-ból. És mint a hülyegyerek, vagy a majom, aki örül a farkának, jöttem-mentem vigyorogva. Akkor még nem ezen a helyen laktunk, hanem a városkánk másik végén, de volt, hogy feldobtam a bringát a kocsi seggére, és eljöttem ide, hogy itt tekerjek, mert itt van egy kis "kör", ahol relatíve kevés forgalom mellett meg lehet kerülni ezt a városrészt, és egy ilyen kör 5,4 km hosszú. Emlékszem, akkor hat kört mentem itt, enyhén szemerkélő esőben.

Aztán persze következett egy jó kis fejlődés, mármint a biciklik terén, és lassan eljutottam a legolcsóbb montain bike-tól a drága országúti-ig....viszont közben gyakorlatilag ennek a körnek, amit egyébként Clooney-körnek is hívnak, a kezdőpontjához költöztünk. Szóval ez a kör a bringázásaim gyakori színterévé vált. Mert pl. ha nem akarok messzire bringázni, mert

  • nem tudom mikor szakad le az ég és ázok pacallá
  • nem akarom megreszkírozni, hogy lerobban a bringa, és ott ragadok valahol
  • közbejöhet egy megrendelés vagy egy hívás, és hirtelen dolgom lesz
  • ha nem érzem magamban annyira a csít, jó érzés a tudat, hogy bármikor kiállhatok/hazajöhetek
  • mivel itt keringek a ház körül, nem kell cipelnem magammal annyi cuccot, hiszen ha elfogyna a vizem pl, egyszerűen megállok a házunknál, és iszom :)
  • stb...
Szóval arra tök jó ez a kör, hogy gyakorlatilag bármely pontjáról haza tudok sétálni ma 20 perc alatt, akár a vállamon a bringámmal.

Igaz, kissé unalmas körbe-körbe menni, általában 10 kört megyek, az stabil 54 km, de van, hogy esetleg 15-öt, és az is lehet, hogy csak párat...

Namost történt, hogy qrvára ráértem kíváncsi lettem, vajon eddig életemben hányszor tekertem le biciklivel ezt a kört. Van ugyebár nekem a Strava nevű alkalmazás, ami szépen rögzíti az összes utamat, már ha épp el is indítom, és ha épp működik is. Úgyhogy végigböngésztem 2015 óta a rögzített útjaimat, és az jött ki, hogy eddig 1048 alkalom volt amit rögzítettem! 

Az ötezerhatszázötvenkilenc kilométer :-O   
Úgyhogy ennek örömére ma az utolsó körömet úgy csináltam végig, hogy közben tartottam fél kézzel a telefont, hogy rögzítsem a látványt. Hát mit mondjak, nem vlt egy nagy élmény egy kézzel biciklizni...nem gondoltam volna, hogy ennyire tud hiányozni a bal kezem! :):) Felgyosítva ide teszem mementónak! :)

Normál méretben nem engedi felrakni, úgyhogy le kellett kicsinyítenem ..



3 comments:

Agyrágóbogár said...

Kitartásod valami elképesztő. :D

Alan said...

:) Köszönöm! :)

Lazac said...

Szuper eredmény, gratulálok. Itt is van egy ilyen kör nálunk a lakótelep mögött, egyszer lemértem autóval 5 km. Már eszembe jutott nekem is, hogy többször is meg lehet ezt kerülni, nem kell csak egyszer.:)