Saturday 6 April 2019

Helyzetjelentés

Jön a tavasz megállíthatatlanul....egyre szebb az idő odakint, és engem egyre jobban busztergál, hogy nem biciklizem a balesetem óta. Ami már lassan két éve történt meg. Azóta a szuper bringám ott lóg a falon....leeresztett gumikkal, görbe kormánnyal, sérült nyereggel....és momentán halvány lila fogalmam sincs, mi lesz a jövő. Jó lenne visszaülni a nyeregbe, és nem csak szobabringát nyüstölni...de ez a baleset pont a legjobb részt vette el a dologból: az önfeledt szabadság érzését. Hogy itthon felpattanok, és heló....elmentem.
Szóval azért az nem lenne ugyanaz, hogy berakom a bringát a kocsiba, hogy elautózzak vele egy olyan helyre, ahol kiépített bringaút leállósáv fut végig az út mellett, mert ott talán nem gázol el majd senki. A legközelebbi ilyen pont kb 20 km-re van tőlünk, azaz 40 km-t kéne autózni azért, hogy a szabadban biciklizhessek, egy ismert útvonalon. Annyira azért ez nem vonz...ilyen alapon tekerhetem az itthoni szobabringát is :-/

A ketós étrendemet feladtam, azért írom továbbra is a bevitt szénhidrátot, meg a kalóriát is, de már nem akarom tovább terhelni magam a sok zsírral....jöhetnek a gyümölcsök végre, és a zöldségek is. A krémlevesek például....télen olyan finom brokkoli-krémlevest ettem Stockholmban egy étteremben, hogy ihaj....nem gondoltam volna, hogy ez ilyen finom is lehet. Úgyhogy nekiálltam én is ezeknek...a kedvenc a brokkoli mellett a zellerkrémleves lett....és hihetetlen, de a kamasz fiaim is szeretik :)

Ha már ételek, megint lehetett kapni a Lidl-ben magyar túró rudit....a múltkor csak egy csomaggal tudtam venni, és akkor írtam is a vezetőségnek, hogy micsoda dolog, hogy nem hoztak többet. Most viszont résen voltam, úgyhogy sajnos mindet megvettem, ami volt....három karton, harminc csomag, 150 darab....jelentem van még talán egy fél doboz, április 12-ig még jó, szerintem el fog fogyni. Párat én is ettem belőle, igaz, cukor van benne, de legalább könnyű számolni...egy darab 100 kalória és 10 gr CH :)...továbbra is a rossz vicc kategóriába esik, hogy 65 centbe kerül, ami fele annyi, mint Mo.-n, ahol készül...mindegy.

Jelenleg a kardiót erőltetem, nem edzek....de a terv az, hogy 1-2 héten belül elkezdem a gyúrást megint. A súlyom rendben van, de még pár kilót le akarok dobni, és csak aztán indítanám az edzést, végtére is az tömegnövelés vagy mi....a napjaim mostanság szobabringával kezdenek, reggelente 1-1,5 óra...aztán napközben erre tolok még 1 óra HIIT tréninget a taposógépemen, és általában este még egy fél órát vagy taposok, vagy bringázok. Mellette 2000-2200 kalóriát fogyasztok, mostanság napi 80-125 gram szénhidrát mellett.

Vízbevitelem a minimum 2 liter megvan, és naponta szedem a C, Bkomplex, multi, D vitaminokat, meg vasat, calciumot és glukozamint....ez így sok leírva....de nem baj, az étkezéseim messze nem tartalmaznam minden szükséges elemet, szóval kell a kiegészítés.



No comments: