Thursday 24 October 2013

Hétköznapi hőseink

Az elmúlt hetet nálunk tölti-töltötte egy kedves régi barát, aki épp nagyon komoly diétában van. Nem most kezdte el, mert már jelentős eredményei vannak, de még előtte van sokminden amin keresztül kell jutnia.

Hányszor és hányszor olvasni olyat, hogy háát most nem lehet tartani a szigorú diétát, mert:





  • Éppen születésnap van
  • Karácsony van
  • Húsvét van
  • Nyaralok
  • Beteg vagyok
  • Rossz hírt kaptam
  • Jó hírt kaptam
Ésatöbbi, ésatöbbi. Igen, ezek azok a fura dolgok, amiket lehet hívni kifogásnak, mentségnek, körülménynek, akadálynak, vagy akármi másnak. A sikeres ember különbözik a sikertelentől. Miben is? A cselekedeteiben. Ugyanis a sikeres ember meglépi....meg tudja/akarja lépni azt, amit a sikertelen nem. Itt van a kutya elásva. Mindig van valami, ami elég lehet a kibúvóra, és a legtöbbször mégcsak nem is érthetetlen vagy elfogadhatatlan, vagy álszent. Sokszor teljesen logikus, értelmes, és racionális várat építhetünk a kártyáinkból. Amit aztán egy laza fuvallattal dönt romba a mérleg mutatója, amikor ráállunk.

Mert mi forog kockán? A siker. És nemcsak a fogyásról van szó, hanem az önmagunk felett aratott győzelemről. Roppant nagy dolog az ilyesmi, építi a lelket, és erősíti a testet. Kérem szépen, Karácsonykor is lehet beigli nélkül ünnepelni. És íme itt van az én messzi földről iderepült barátom(barátnőm), akivel az elmúlt 3 évben nem találkoztunk egymással....és közel egy hete beszéljük magunkat rekedtre minden nap, és jövünk megyünk, és sütünk főzünk, és kávéházakba ülünk be, és ő hősként, mosolyogva nézi, ahogy süteményt, capuccínót, pizzát, jégkrémet esznek körülötte, és soha, egy pillanatra sem inog meg. Ez az, erről van szó...így kell csinálni! Ha valaki tudja, én bizony tudom, milyen erős akarat kell ehhez. 

Biztos vagyok benne, hogy végig fog menni az úton, és én nagyon büszke vagyok rá! :)


3 comments:

Márta said...

Köszönöm a szép szavakat, neked legyen igazad! :-)

Alan said...

:)

strigadur said...

Tökmindegy minek nevezzük legyen Diéta, Életmódváltás vagy akár Gangnam-style... a lényeg az elhatározás & akarat ! Kifogást mindég lehet találni... de minek? Le a kalappal Márti, csak így tovább !