Monday 22 April 2013

lassú tűz

Számomra újfajta mozgásos kísérletbe fogtam. Természetesen az "ezervíz" módszert továbbra is folytatom, egy hónapot tűztem ki, a felénél járok. Ebben a rendszerben elég sok mozgástér van, így simán tudok kísérletezni.

A dolog lényege, hogy az anyagcsere folyamatában a zsírégetést igyekszem minél inkább felpörgetve tartani...azaz napközben, ha van akárcsak egy fél órám is, felülök a biciklire, és tekerek. Szokásosan a reggeli és a délutáni egy-egy órát tartom, de menet közben is, mintegy megpróbálom életben tartani , mint a tüzet, mikor rádobunk még valami éghetőt. Bár lehet, hogy az izzás a megfelelőbb hasonlat, hiszen egy megfeszített tempójú edzés, amiben az ember leizzad, liheg, és totál kiüti magát...az lenne a láng, ez a folyamatos, nem megterhelő, de hosszan tartó aktivitás meg inkább a parázs.

Nem tudom. Mindenestre kivitelezhetőnek tűnik itt és most, nekem...A kormányt megfelelő pozícióba hajtva a biciklire tudom tenni a laptopom, így tekerés közben tudok dolgozni, írni... bár tény, hogy lassabb folyamat, de akkor is. Továbbá áthoztam a nappaliba, és így tévét is tudok közben nézni. Az előző házunkban eleve így volt, és minden hajnalban tévéztem, miközben tekertem, de mostanra olyan szinten felhúz az, amit látok, hogy nem szeretem már egyik csatornán sem nézni a híreket. Mondjuk nézhetném az ír tévét is...de az meg nem érdekel annyira lol

Viszont megvan HD minőségben a Planet Earth sorozat, amit általában a srácokkal együtt nézünk. Lélegzetelállító felvételek, amik egy nagyobb tévén megdöbbentő látványt nyújtanak...szóval ilyenkor beül a család a nappaliba, mondjuk vasárnap délután, behúzzuk a függönyöket, kávé-tea, sütemény....(kinek mi), és mozizunk. Közben én tudok tekerni. Szerencsére a bicikli halk, épphogy csak surrog egy kicsit, ahogy forog a kerék.


1 comment:

Lazac said...

Tökre idilli kép. :):):)
Nagyon jól megfogtad a lényegét szerintem. :)