Thursday 31 December 2020

Utolsó nap

 Végre lassan vége van ennek az évnek is. Nem a legjobb év volt, ezt meg kell hagyni. Nem feltétlenül csak azért, mert elterjedt a "kovix"....hanem a sok folyománya miatt. Például az, ami az otthoni sporteszközök és a kerékpárok piacán történik, az nagyon szomorú.

Röhej, hogy semmit sem lehet kapni, csak a sok túlárazott terméket, és mindenki a saját retvás ócskavasait nevetségesen túlárazva próbálja értékesíteni. Az elmúlt években mondhatom, hogy évente 1-2 itthoni eszközt elhasználok, ami oké, mert egyrészt napi szinten nyüstölöm őket, másrészt a legtöbbjét eleve használtan és olcsón szoktam venni. 

Mert az emberekre jellemző, hogy lelkesen beruháznak egy otthoni szobakerékpárba, vagy elliptikus trénerbe, vagy evezőpadba, stb....de aztán 1-2 héten belül alábbhagy a hév, és porfogóként funkcionálnak ezek a cuccok egész addig, míg útban nem lesznek, és akkor eladják, töredék-áron. Na ez volt a múlt.

A jelen az úgy néz ki, hogy pl. mától kapható nálunk a Lidl-ben szobabicikli, persze nem olyan komoly, mint pl tavaly vagy tavasszal....de azért én vetem volna, mert legalább új, garanciális, és nem horror árú, mint a sportszerüzletekben. Ja, és itt van közel, elmegyek, megveszem, hazahozom....nem kell hetekig várni miután fizettem, meg telefonon könyörögni, hogy mi van már mikor hozzák....naszóval tegnap este elmentünk, és megkérdeztük, hogy akkor holnaptól lesznek igaz? Igaz. Oké, nyolckor nyitnak, kérdezem ha kilencre jövünk lesz-e még, mit gondolnak? Erre azt mondja az üzletvezetőhelyettes csaj tök kedvesen, hogy nem gond, jöjjünk csak nyugodtan, félretesz nekünk egyet. Fasza. Nem kilenckor mentünk hanem negyed kilenckor, még sötétben. Üzletvezető úrhoz odamegyünk, aki közli, hogy ja, látta, hogy félre volt rakva egy, de hát ők csak 3 darabot kaptak, és hát nyitáskor már olyan sor volt, hogy jegyeket kellett osztogatni, hogy ki veheti majd meg azt a hármat, amikor beengedik az embereket....szóval bocsi, de taka.

Tehát az akció első napján, nyitás után 15 perccel már csak esti fény van a meghirdetett termékből. Miafasz....lesújtó. Engem ugyan se egy Lidl, se senki más nem fog rákényszeríteni, hogy nyitás előtt sorban álljak, és tülekedjek valamiért, amiért megfizetem a rendes piaci árat. Őrület. Közben a használt adok-veszek oldalakon olyan retvás, lepukkant, öreg kukaszökevényekért kérnek komoly összegeket, amiket inkább már tényleg ki kéne dobni. Feje tetejére állt a világ. 

Úgyhogy toldozom-foldozom tovább a meglévő itthoni biciklimet, és az elliptikus trénert erre az évadra kilövöm, nem kell....helyette ott az evezőpad meg a fekvenyomópad.....majd ezekkel helyrerázom az évvégére kicsit szétesett body-t :)

Pár hónap, és úgyis itt a jóidő, és akkor majd mehetek bringázni megint :)

Minden erre járónak BUÉK!

4 comments:

Unknown said...

Boldog új évet neked is! Szerintem most sokan kezdenek bele a fogyókúrába, erőt adsz mindenkinek a kitartásoddal.

Alan said...

...Köszönöm! :)

Lazac said...

A helyzet itt is ilyen, megvan hirdetve az ójságban, hogy ez és ez lesz ákcijóban, erre odamegyek délelőtt, már nincs. Reggel 7-kor meg nem fogok ott nyomulni a berregő nyugdíjasokkal ( bár én is az vagyok, de dolgozom, tehát más a kategória) hogy megkaparintsam azt az egy darabot, amit hoztak. Látnád azt a versenyfutást, anyám! :):) Boldog Új Esztendőt kívánok, kovix menteset, hogy tudjunk jönni-menni. :)

Alan said...

Hát, akkor van, ami itt is, ott is hasonló :):) Köszönöm, viszont kívánom! Reméljük 2021 jobb lesz, mint 2020 volt :)