Wednesday 4 December 2019

Helyzetjelentés

Mostanában sűrűbb az élet nem tudok olyan sokszor itt jelen lenni, de azért idebiggyesztek pár sort, hogy legyen nyoma annak, hogy a blog még él :)

Menetközben elmúltam 46 évesnek lenni....de a kor csak egy szám, ahogy szokták mondani, egyáltalán nem érzem magam öregnek....fáradtnak talán.... néha. Sajnos az ízületeim felett azért nem múlik el nyomtalanul az idő, de igyekszem a körülvevő izmokat életben tartani, hogy minél inkább le/átvegyék a terhelést. Ez olyasmi, amivel együtt kell élni, hiszen a hosszú évek alatti brutál túlsúlynak megvannak a következményei.

A ketót abbahagytam, de az időszakos étkezés és a kalóriadeficit még megvan, naponta bringázom és intervallum taposok 40-40 percet, és súlyzós edzést is beszorítok, ha nagyon rohanós a napom, akkor egy fél órát, ha nem, akkor egy egészet.

A taposógépem nyilván a végét járja, szörnyű hangja van már...itt-ott szétesett-eltört....de eddig még meg tudtam javítani. Remélem még húzza egy darabig. Hiába, azért a gyártók nyilván nem a napi többórás használatra tervezték ezeket....azok a többezer eurós ipari cuccok. De én inkább évente-kétévente veszek egy párszázeurósat....így azért könnyebb, bár tény, hogy kényelmesebb lenne egy komolyabba beruházni, ami esetleg 5-10 évig is bírná....bár lehet, hogy olyan nincs is :):)

Viszont a szobabicikli az egyenlőre elpusztíthatatlnannak tűnik....az előző a szokásos másfél év után bekrepált, de ez már a harmadik éve bírja :)....végtére is ezek fogyóeszközök, természetes hogy néha cserélni kell, mert elmúlnak.

Közeleg az évvége, ha a boltok kínálatából indulnék ki, akkor kábé október közepétől már fürödnénk a szénhidrátban, hogy január első két hetében egy szabad szemmel is jól látható összeget költsünk kötelező jelleggel fitneszcuccokra....de Január közepétől már úgyis valentinnapi lázban ég mindenki, és újabb cukorsokk köszön ránk a polcokról. Márciustól meg már a Húsvéti eszem-iszom-őrület....

Szóval nem szabad bedőlni a marketingnek :) Mindent csak a maga idején! 


2 comments:

Lazac said...

Itt is gratulálok az újabb évgyűrűdhöz. :)
Beszarás amúgy, hogy már októberben ott vigyorognak a csokimikulások és a szaloncukros dobozok, nem? Úgy tűnik az emberek még mindig nem zabálnak eleget ahhoz, hogy újabb és újabb kajakészletekkel csábítsák be őket az üzletekbe. Itt is roskadoznak a polcok mindenfélétől, bárhova is megyek.:) De talán épp ez a nagyon nagy kínálat segíti abban az embert, hogy mértéktartóvá váljon, mert engem pl már nem érdekel mi mindent lehetne megvenni.:):) Csak azt veszem meg, amire konkrétan szükségem van.

Alan said...

Köszi! :) Igen, van abban valami, amit mondasz, tényleg lehet ez az egész kontra-produktív is :)